Montagemateriaal

Zonnepanelen

Zonnepanelen laat u installeren omdat het een duurzame investering is. U wilt dan ook de zekerheid dat de zonnepanelen vakkundig op uw dak gemonteerd worden. Veel bedrijven klikken de panelen op uw dak, bijvoorbeeld door deze met een haakje aan uw panlat te bevestigen. Dit terwijl de panlat gemaakt is om alleen uw dakpan te dragen.
Door vakkundig de zonnepanelen te installeren, met de juiste RVS en Aluminium onderdelen, is een correcte montage gewaarborgd.
panelen dak boerderij

Zonnepanelen montage op platte daken

De LIGHTBOX is een eenvoudige draagconstructie voor verschillende type zonnepanelen op vlakke daken. Het betreft een open aluminium constructie waarop een normaal formaat zonnepaneel met een boutverbinding gemonteerd wordt. De LIGHTBOX is geschikt voor vrijwel ieder standaard zonnepaneel.

De LIGHTBOX is vervaardigd uit brute of geanodiseerd aluminium plaatwerk. De open constructie zorgt voor ventilatie van het zonnepaneel en dus voor een hoge opbrengst. Bovendien zijn de aansluitdoos en de bekabeling gemakkelijk bereikbaar tijdens de installatie als er eventuele onderhoudswerkzaamheden aan de zonnepanelen moeten worden uitgevoerd. Vanwege zijn lage gewicht is de LIGHTBOX makkelijk te installeren.

De zonnepanelen worden op de LIGHTBOX gemonteerd met RVS bevestigingsmiddelen. De LIGHTBOX is voorzien van rubbergranulaat tegeldragers voor de bescherming van de onderliggende dakbedekking. LIGHTBOX wordt gemonteerd met 10 jaar garantie.

zonnepanelen dak solure

" Opbrengstgarantie van 25 jaar "

solure zonnepanelen

Grote zonnepaneel installaties op platte daken gemonteerd op Lightframe XL

LightFrame XL is een licht gewicht aluminium draagsysteem voor zonnepanelen dat door inter-connectie een compleet raster vormt op het dak. Met een aerodynamisch ontwerp en afwerking is het mogelijk dit systeem zonder of met heel weinig additionele ballast te plaatsen op de meest voorkomende daken. Door deze constructie is er ook geen dakpenetratie.
De zonnepanelen worden onder een hoek van 10 graden opgesteld waardoor de hoogste opbrengsten per vierkante meter haalbaar zijn.
Door efficiënte prefabricage en intelligente montage is de terugverdientijd van zonnepanelen met circa 25% ingekort ten opzichte van vergelijkbare systemen. Daarnaast is de kabelgoot integreerbaar en is het een universeel systeem, geschikt voor praktisch ieder geframed PV-paneel.

Zonnepanelen monteren op een pannendank

Wat betreft schuine daken heeft SOLURE een zeer robuuste oplossing voor pannendaken. Er zijn verschillende montagesystemen voor zonnepanelen mogelijk, allemaal perfect waterdicht. Het verschil zit in de manier waarop de panhaak wordt gemonteerd op het dak.

Extra houtwerk parallel aangebracht tussen de panlatten

SOLURE systemen worden gemaakt, uitgaande van een levensduur van 25 jaar. Om dit te kunnen waarmaken, kiezen we niet voor de snelste manier van werken, maar voor de robuuste manier.
Zonnepanelen monteren op een pannendak vraagt dan ook meer dan alleen klikken.
SOLURE monteurs nemen een aantal pannen van het dak. Parallel aan de panlatten wordt nieuw houtwerk aangebracht van 3 cm. dik en maar liefst 10 cm. breed.
Dit hout wordt met RVS schroeven vastgeschroefd in het dakbeschot of in de sporen van de isolatieplaten. Op dit houtwerk worden de dikke RVS panhaken geschroefd.
Op deze manier worden de panhaken volledig ontzien. Dit kan ook niet anders, want de panlat is gemaakt om dakpannen te dragen, en niet om zonnepanelen aan te bevestigen! Nadat de panhaak is aangebracht, worden de dakpannen terug geplaatst. De panhaak steekt dan onder de dakpan uit. Op het uitstekende deel wordt de solarrail (de rail om de zonnepanelen op te bevestigen) gemonteerd. Natuurlijk weer met RVS en aluminium bevestigingsmiddelen.
panelen particulier
panelen golfplaten dak

Zonnepanelen monteren op een golfplaten dak

SOLURE systemen worden gemaakt, uitgaande van een levensduur van 25 jaar. Om dit te kunnen waarmaken, kiezen we niet voor de snelste manier van werken, maar voor de meest robuuste manier.

Zonnepanelen op golfplaten monteren vraagt om een specifieke aanpak.

Door het rechtstreeks aanbrengen van stokschroeven in de gordingen, wordt de bestaande dakbedekking zelf compleet ontlast met betrekking tot het dragen van de zonnepanelen.
De stokschroeven bestaan uit 1 lange bout, 1 rubberen ring, een RVS plaatje met een sleufgat, en een aantal flensmoeren. Door deze aanpak zorgt de rubberen ring samen met één van de flensmoeren voor de afdichting van het dak.
De overige moeren, met het RVS plaatje, dienen als steun voor de solarrail.

Op welke daken zijn stokschroeven te gebruiken?

– Golfplaten
– Dakwand
– Enkelstaal
– Sandwichpaneel
– Dakpanplaat
– Dakpan paneel

Bekabeling & zonnepanelen

Alleen gekeurde kabels in combinatie met gecertificeerde connectoren zorgen voor een langdurig functioneren van uw zonnepanelen installatie.
De kabels die we gebruiken zijn van het merk ELDRA SOLAR kabel. De stekkers zijn Multi-Contact stekkers.
Met originele gereedschappen wordt alles vakkundig in elkaar geperst.
Doordat kabel en stekkers op elkaar afgestemd zijn, is veiligheid en duurzaamheid vanzelfsprekend.
solure-bus