Zonnepanelen bij Riko Reclame

Ondernemer Richard van Kol van Riko Reclame:

Als rasondernemer vroeg Richard van Kol van Riko Reclame zich af hoe hij zo scherp mogelijk aan de wind kon zeilen als het gaat om energiekosten. De oplossing bleek verrassend eenvoudig. “Op het dak van m’n bedrijfspand ligt de oplossing. Letterlijk en figuurlijk. Vierentwintig zonnepanelen van Solure. Ik heb geen energiekosten meer.”

Bij Riko Reclame draait er veel apparatuur. Van geavanceerde printers voor specialistisch reclamewerk tot alledaagse apparaten als computers. Samen zorgen ze voor een stevige energierekening. “Het hoort bij een ondernemer om over zulke kosten na te denken”, vindt Van Kol. “Je bent steeds aan het kijken hoe je je bedrijf zó kunt draaien, dat je alle ruimte hebt om het beste aan je klant te geven.”

Terugverdiend

Daarom wilde Van Kol iets met die energierekening. “Via een kennis kwam ik in contact met Solure. Ik heb Bertil van de Krol van Solure gevraagd hoeveel zonnepanelen ik nodig heb om m’n energiekosten eruit te halen. Dat was snel bekeken. Binnen anderhalve week lagen er 24 op het dak van mijn bedrijfspand.” Solure heeft niets teveel beloofd, constateert Van Kol tevreden. “De meeste zonuren moeten nog komen, en de helft van het jaarlijkse stroomverbruik heb ik al terugverdiend.”

Alleen pluspunten

Van Kol raadt ondernemers, en zeker zzp’ers, aan om met Solure contact op te nemen. “Minder kosten, fiscaal aantrekkelijk, binnen een paar jaar is de investering eruit en ga je letterlijk verdienen. Zonnepanelen op je dak heeft alleen maar pluspunten. Eenvoudiger kan het bijna niet zijn.”

panelen riko reclame