Zonnepanelen op golfplatendak bedrijfspand

Zelf stroom produceren op een golfplatendak!
Wat is er mooier dan zelf stroom produceren? Juist, het dak wordt toch niet voor andere doeleinden gebruikt!Omdat er 2 lichtplaten in het dak zitten, is met de opdrachtgever besloten om 2 zonnepanelen minder te installeren. De lichtplaten blijven nu hun werk doen.In veel gevallen gaat het monteren op golfplaten in combinatie met asbestverwijdering. SOLURE doet dit allemaal in eigen beheer. In dit geval was dat niet het geval. Omdat de investering voor de opdrachtgever een zakelijke investering is, vraagt SOLURE voor de opdrachtgever EIA aan. ( Energie InvesteringsAftrek .) Dit levert een extra aftrekpost op van 41,5% van het factuurbedrag!
Opdrachtgever: “Ik wil altijd al een elektrische auto rijden. Nu wil ik dat zeker, omdat ik de auto kan opladen met mijn zelf geproduceerde stroom van mijn eigen dak! Zo wordt auto rijden weer leuk! De installatie was snel gemonteerd, en het was prettig om te zien dat SOLURE veilig werkt.
De montageploeg is niet zonder valbeveiliging het dak op geweest.”


Gegevens installatie:

  • Aantal: 40 stuks
  • Controle middel: SMA WEB portal, met live app op iPhone
  • Garantie panelen: 10 jaar constructief

Controle van het systeem
SOLURE heeft de zonnepaneel installatie aangemeld op de WEB portal van SMA. Zo kan de opdrachtgever via zijn computer, iPad of iPhone ten alle tijden bekijken hoeveel stroom de installatie heeft opgewekt. SOLURE heeft de installatie zo aangesloten, dat ook het overtollige stroom vakkundig wordt terug geleverd aan het electriciteitsnet! Zo kan de opdrachtgever op zonnige dagen het overtollige stroom op het net leveren. ’s avonds, ’s nachts en in de winter kan de opdrachtgever weer van het net opnemen. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van het salderen.

panelen golfplaten dak